Registrera er för få ta del av exklusiva erbjudanden, nyheter och information om WineTribe.
Pernilla Malm - Fotzonen
För min del kan matlagning vara som en slags meditation – står gärna i köket några timmar när möjligheten finns. Njutningen att få experimentera och kanske lyckas få ihop smakkompisar – både kända eller helt knasiga – gör det värt varenda sekund. Att få välja ut de råvaror som känns bra för att sedan göra något intressant av dem – eller utmaningen att göra något gott på gårdagens rester.
Matlagning behöver inte vara komplicerat, det viktigaste är att det görs med hjärtat. Grilla, steka, koka, ugnsrosta, bara hacka och äta som det är...
Älskar vissa smaker lite lite mera än andra; tex vitlök, citron, färska örter och chili. Bär kan också vara en fantastisk prick över i:et, så det lägger jag gärna till. Älskar att starta dagen med en god frukost, så det lägger jag gärna lite tid på.
I min värld hänger mat och hälsa ihop – balansen måste finnas där. Både kropp och själ behöver matas. Här hoppas jag att kunna inspirera till att våga pröva sig fram – upptäcka hur otroligt god den där linssoppan med chili och citron kan vara, eller att man faktiskt kan ha svarta vinbär på en omelett och det bara är så gott. Eller att man faktiskt inte kan få för mycket av frukt, grönt och stark chili…
Tipsar gärna om både goda och nyttiga frukostar, men även luncher och middagar.
Gott för både kropp och knopp ? – Välkomna!