Underbara Morots- och Halloumiburgare

De här morots- och halloumiburgarna gillar alla. Helt säkert! Biffarna funkar finfint i just burgare, men kan även käkas tillsammans med exempelvis en sallad

För 4 personer.

Ingredienser:

Burgare
2 paket haloumi (typ 200 g)
2 stora morötter
3 vitlöksklyftor
2 ägg
2 msk maizena
Cayennepeppar
Polenta

Snabbpicklad rödlök
1 rödlök
0,5 dl ättikssprit (12 %)
1,5 dl vatten
1 msk socker

Vitlöksmajonäs
3 vitlöksklyftor
1 äggula
2 dl rapsolja
Lite dijonsenap
En nypa salt

Övrigt
Hamburgerbröd
Sallad
Tomat

Gör så här:

Rödlöken: Hacka löken och lägg den i en burk tillsammans med ättikssprit, socker och vatten. Sätt på locket och skala. Ställ in i kylen i en timme.

Burgarna: Sätt ugnen på 250 grader. Riv haloumi och morot fint och blanda med ägg, maizena, vitlök och cayennepeppar. Gör ett gäng biffar, panera dem med polenta och baka dem i ugnen i 15–20 minuter.

Såsen: Hacka vitlöken och blanda den med salt, dijonsenap och äggula i en skål. Vispa runt lite, och tillsätt sedan oljan droppvis under ständigt vispande till allt förvandlas till en fluffig majonnäs.

Servera med bröd, tomat och sallad.