Supermatssallad med brysselkål

Kom ihåg att balansera julbordet med färglada sallader och med trevliga smakkombinationer. Denna julsallad med brysselkål och durrakorn är verkligen så fräsch och god. Kommer göra susen på julbordet och för magen!

Ingredienser

Sallad
1,5 dl kokt durrakorn
200 g brysselkål
1 msk kokosolja
120 g grönkål
0,5 apelsin
1 färsk fikon
1,5 msk gojibär
1 msk kakaonibs
1 dl frysta blåbär till servering
vinägrett
Vinägrett
3 msk olivolja
25 g färsk ingefära
skalet från 1 lime
1,5 tsk limesaft
1 krm himalayasalt
1 krm svartpeppar
1 liten vitlöksklyfta

Gör såhär

1. Skölj brysselkålen, skär bort den lilla roten. Dela dem på mitten och stek i kokosolja tills de blivit mjuka men fortfarande fasta i konsistensen.
2. Skölj grönkålen och riv bort bladen från stjälken. Skär bort skalet från apelsinen och skär den i tunna skivor.
3. Blanda ihop samtliga ingredienser till salladen, lägg upp salladen på ett fat och strö över frysta blåbär.
4. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten, pressa eller riv vitlöken och ingefäran. Rör om ordentligt innan du häller den över salladen. Klart att servera!