Pizza med Trattkantareller och Spenat

Sent på hösten finns det massor av trattkantareller i de mossiga barrskogarna. Det är en riktigt smarrig matsvamp, som passar i nästan alla rätter, men som verkligen kommer till sin rätt på toppen av en pizza. Slarva bara inte när du plockar! Den giftiga svampen toppig giftspindling är olik trattkantarellen, men växer på samma ställen, så det gäller att se till så att den inte slinker med i svampkorgen.

För fyra portioner.

Ingredienser:

1 pizza-surdeg, köpt färdig i affären
½ påse fryst bladspenat
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
2 paket mozzarellaost
400 gram trattkantareller
Smör och rapsolja att steka i
Salt och svartpeppar

Gör så här:

Koka ur vattnet ur trattkantarellerna genom att låta dem puttra på svag värme i en gryta i sisådär 20 minuter. De är klara när det inte går att koka ur mer vatten från dem.
Sätt ugnen på 200 grader. Stek bladspenaten i olja i några minuter. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda i crème fraiche, salt och peppar. Kavla ut pizzadegen på en mjölad plåt och smeta ut blandningen så att degen täcks. Skiva mozzarellan och fördela jämt över pizzan.
Baka pizzan i ugnen i 20 minuter. Stek under tiden trattkantarellerna i smör. Toppa pizzan med dem så snart den är klar.!