Kräftpasta

4 portioner, tillagningstid 20 min

En enkel och god pastarätt med kräftstjärtar i en krämig sås på tomat, dill och citron.

Du behöver

1 gul lök
2 färska tomater
1 röd chili
1 kruka dill
1 citron, skalet
2 dl grädde
1 tub Kavli kräftost
500 gr valfri pasta
Ca 100 gr lagrad ost
Olivolja att steka i
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Skala och hacka löken. Hacka chilin och dillen fint. Skär tomaterna i små tärningar.

Värm olivoljan i en stekpanna, stek lök och chili tills det är mjukt.
Tillsätt tomaterna så de smälter ut av värmen i stekpanna.

Slå på grädde och kläm ut kräftosten i stekpannan. Rör om så allt blandar sig och smaka av med salt och nymalen peppar. Låt allt koka ihop någon minut.

Koka pastan i välsaltat vatten.

Tvätta citronen noga och riv ner citronskal i pastasåsen precis när pastan är klar, tillsätt dillen, kräftstjärtar och blanda med den nykokta pastan.

Lägg upp på en tallrik och toppa med lagrad ost.