Integritetspolicy

Inledning

Denna integritetspolicy beskriver hur WineTribe (vi) samlar in, använder och skyddar dina personuppgifter. Om du lämnar personuppgifter till oss så används denna information endast i enlighet med vad som anges i denna integritetspolicy. Vi är måna om att skydda dina personuppgifter.

Insamling av personuppgifter
Vi kan samla in information från dig när du registrerar dig på vår webbplats eller via annan kommunikationskanal, om du loggar in på ditt konto, om du gör ett köp av våra produkter och tjänster, om du deltar i en tävling, om du deltar i kampanjer via t.ex. e-post eller sociala medier och/eller när du loggar ut.

Denna information kan anses utgöra personuppgifter enligt personuppgiftslagen (1998:204). Detta kan omfatta:

– namn, personnummer och kontaktinformation;

– leveransinformation, faktureringsinformation, betalningsinformation och annan information som du lämnar för köp eller leverans av en produkt eller tjänst;

– demografisk information som till exempel postnummer, val och intressen;

– annan information som är relevant för kundundersökningar, annonser och/eller erbjudanden; eller

– annan användargenererad information som du aktivt väljer att dela med dig av via våra webbplatser.

Samkörning/komplettering av uppgifter från andra register, privata likväl som offentliga, kan komma att genomföras.

Dessutom tar vi automatiskt emot och sparar information från din dator och webbläsare, inklusive din IP-adress, uppgifter om programvara och hårdvara och den begärda sidan när du besöker vår webbplats.

Syfte

Vi samlar in och använder personuppgifter för att skapa och administrera ditt medlemskonto, bearbeta och hantera dina beställningar av produkter och tjänster, ge dig tillgång till information och marknadsföring, hantera kundrelationer samt mäta, följa upp och utveckla vårt erbjudande, våra tjänster, vårt innehåll och våra annonser. Dessutom syftar insamlandet till att göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov.

Vi kan också komma att kontakta dig, antingen via e-post, post, telefon, sms eller sociala medier, för att informera dig om våra produkter och tjänster. Dessutom kan vi komma att skicka direktreklam kring produkter, tjänster, tävlingar, erbjudanden och liknande.

Samtycke

Genom användandet av vår webbplats eller andra kommunikationskanaler godkänner du att du har läst den här integritetspolicyn samt godkänt densamma. Vidare godkänner du vår behandling av dina personuppgifter samt mottagande av marknadsföring. Vi förbehåller oss rätten att emellanåt göra ändringar i denna policy genom att uppdatera vår webbplats med de nya villkoren. Denna sida bör du därför kontrollera med jämna mellanrum för att du skall kunna försäkra dig om att du är nöjd med förändringarna.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvariga enligt vad som beskrivs i denna integritetspolicy är:
Pär Westborg
WineTribe
Sjöbredared 116
523 98 Hökerum

E-handelssäkerhet

Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part

Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell och inte nyttja denna för egen marknadsföring.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för vår egna marknadsföring.

Informationsskydd

Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Vi använder oss av avancerade krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs över internet. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information lagras i en säker miljö.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra tillgången till vår webbplats och för att identifiera återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

För mer information om cookies, se Post- och telestyrelsens webbplats.

Insamlandet av cookies går att stänga av i de flesta webbläsare. Dessutom så kan man manuellt ta bort de cookies som är uppsamlade sedan tidigare. Genom att inte tillåta cookies kan användarupplevelsen av vår webbplats försämras.

Genom att använda vår webbplats så godkänner du att cookies, både från oss och från tredjepart, lagras på din dator i enlighet med vår cookies-policy.

Google analytics

Vi använder oss av Google analytics som är ett analysverktyg som tillhandahålls utav Google. När du besöker vår webbplats så placerar Google cookies på din dator. Detta görs för att kunna utvärdera besökarnas användande av webbplatsen. För mer information, se Googles integritetspolicy.

Avsluta prenumeration

Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande.

Granskning och ändring av personuppgifter

En gång per kalenderår kan du begära information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa används, efter skriftlig och egenhändigt undertecknad begäran härom till oss enligt kontaktuppgifterna nedan. Du kan när som helst ändra dina personuppgifter i dina kontoinställningar eller begära att personuppgifter som är felaktiga, ofullständiga eller missvisande korrigeras eller raderas genom att kontakta oss enligt nedan. För att skydda din integritet och dina personuppgifter kan vi komma att kräva att du identifierar dig i anslutning till vår assistans.

Återkallelse av godkännande

När som helst kan lämnat godkännande återkallas. Det gör du genom att kontakta oss nedan. Om du återkallar ditt godkännande för användning av dina personuppgifter för de syften som anges i denna integritetspolicy, så kan det innebära att din åtkomst till vår webbplats upphör.

På din begäran kan ditt medlemskonto avslutas. Vi raderar eller anonymiserar dina personuppgifter så snart det är möjligt. Vi kan även komma att stänga eller inaktivera konton som inte används. Radering av uppgifter kommer att ske i enlighet med tillämplig lag.

Kontakt

Nedan finner du kontaktuppgifter som du kan använda om du vill komma i kontakt med oss med anledning av denna integritetspolicy eller hanteringen av dina personuppgifter.
WineTribe
Sjöbredared 116
523 98 Hökerum
info@winetribe.se