Starta med en köttfri måndag kanske? Indisk palak halloumi är ett riktigt bra alternativ.

Är det en palak halloumi-kväll ikväll? Det tror jag bestämt! Passar så bra med något varmt och kryddigt när det är kallt ute. I Indien serveras ofta palak paneer, och man kan ju göra en hemmagjord variant av osten paneer, men jag tycker att det är enklast med halloumi.

För fyra portioner.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk garam masala
2 msk tomatpuré
En bit ingefära, ungefär lika stor som en tumme
1 stark röd chilifrukt
En burk krossade tomater
5 dl havregrädde
2 tärningar grönsaksbuljong
2 paket halloumi
Tre nävar fryst bladspenat
Salt och peppar
Koriander
Ris
Fräs hackad lök, vitlök, chili och finriven ingefära och i olja, tomatpuré och garam masala. Häll i krossade tomater, havregrädde, grönsaksbuljong och tärnad halloumi. Koka i 10 minuter, lägg i fryst bladspenat, koka upp, salta och peppra och servera med ris och gärna lite färsk koriander på toppen. Häpp!