Hålla Kvar i Sommaren-salsa på Grillen och Fläskfilé

Det är fortfarande nästan sommar, i alla fall vid grillen. De svenska tomaterna är fina i butikerna ett bra tag till. Den här mustiga salsan kokar du på gallret medan fläskfilén går färdig på indirekt grillning. Salvia och vitt vin ger smak av Italien. Vill du hålla kvar sommarkänslan ett tag till serverar du rosé i glasen.

För 4 personer.

Ingredienser:

Fläskfilé
600 fläskfilé
salt
svartpeppar

Salsa
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
4 tomater
2 paprikor
20 strimlade salviablad
3 färska lagerblad eller 1 torkat
olivolja
1/2 dl vitt vin
salt
svartpeppar

Gör så här:

Putsa fläskfilén och låt den bli rumstempererad. Salta och peppra den.
Skär ner lök och grönsaker i mindre bitar. Ställ en tålig form på grillgallret ovanför grillbriketterna. Låt den bli varm och häll i olivolja. Fräs lök, grönsaker och kryddor en stund. Salta, peppra och häll på det vita vinet. Låt koka tills du har en härlig röra med lagom al dente-bitar.
Grilla under tiden köttet till 65 grader, först direkt för fin yta. Sedan indirekt. Låt det vila 15 minuter innan du skär upp.
Servera med ugnspotatis eller gryn. Bondbönor är så gott till!