Grön tortillapizza med kronärtskocka och parmesan

När tiden inte riktigt räcker till och du vill ha något enkelt men samtidigt gott. Då är denna vegetarisk pizza gjord på tortillabröd både enkel och god.

Toppad med tomater, mozzarella, och parmesan för den smaksinnet till Italien på bara en kvart.

Receptet räcker till 4 tortillapizzor och är lagom som snabb lunch till fyra personer.

Du behöver:

4 tortillabröd

2 dl crème fraiche

2 skivade tomater

1 burk (ca 400 gram) kronärtskockshjärtan

70 gram färsk bladspenat

200 gram riven mozzarellaost

flingsalt och nymalen svartpeppar

50 gram finriven parmesanost
färsk basilika

Gör så här:

Skiva tomaterna och halvera kronärtskockorna. Dela mozzarellan på mitten och skär den i tunna skivor.

Bred på crème fraiche på tortillabröden. Lägg på tomater, kronärtskockor, bladspenat och toppa med riven mozzarellaost. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Lägg pizzorna på bakpappersklädda plåtar, två pizzor på varje plåt blir lagom. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 6-7 min eller tills tortillapizzorna fått fin färg.

Ta ut pizzorna ur ugnen och toppa med finriven parmesan och basilikablad.