Frusen Marängbakelse

En efterrätt som går att förbereda och ha på lut i frysen. Perfekt att ta fram och garnera med bär om man får oannonserade gäster.

10 stycken

Ingredienser:

Maräng
3 äggvitor
1 dl strösocker
2 msk kakao
2 dl strösocker

Glass
3 äggulor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker

Garnering
vispgrädde
färska bär

1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och 1 dl av sockret hårt till ett fast skum.

2. Sikta ner kakao i resten (2 dl) av sockret och rör ner det i äggvispet.

3. Klicka eller spritsa ner smeten i stora amerikanska (10 centimeter i diameter) muffinsformar.

4. Sätt in på andra falsen i ugnen. Grädda i 30 minuter.

5. Ta ut ur ugnen, låt formarna svalna.

6. Gör glassen: Vispa äggulorna med sockret. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsockret och blanda sedan ner äggulorna i grädden. Tryck hål i mitten på de avsvalnade marängerna.

7. Klicka ner glassen i formarna. Skaka till formen så att fyllningen fördelar sig bättre.
Ställ in formarna i frysen.

8. Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. Garnera med vispad grädde och valfria bär.