Borlottibiffar med Strimlad Gurka och Filsås i en Wrap

Ikväll blev det en middag som man kan variera lite hur som helst, beroende på vad man har hemma.

Vegetariska Borlottibiffar gjorda på bland annat just de bönorna. En enkel och god måltid som passar perfekt till både lunch, middag eller varför inte som en del av en bjudningsbuffé eller på utflykten. Alla kan variera den som det passar – och blir det över så funkar det bra i matlåda med ?
Och har man inte just de bönorna hemma så funkar det bra med andra – prova er fram, men glöm inte att smaka av smeten efter vägen…

Till 4 portioner.

Ingredienser:

Borlottibiffar
Borlottibönor – antingen hemkokta eller 1 burk färdigkokta, ca 400-420 gram
Vitlök – 1-2 klyftor
Gul lök – 1 liten
1 lime – både skalet och saften
Persilja – ca 1dl
Fetaost – 150 gram (oftast innehållet i ett litet paket)
Buljongpulver – ca 1 ½ tsk grönsaksbuljong
Rostade solroskärnor – ½ dl
Havregryn – ½ dl

Filsås
Fil – ca 3 dl
Vitlök – 1 klyfta
Persilja – ca 1 dl
Salt

Tillbehör
Blandade gröna blad – 4 nävar
Paprika – 1 skivad
Chili – efter behag
Strimlad gurka – 1 hel
Lime att pressa över – 1 hel

Gör så här:

Börja med att skölja bönorna ordentligt så burksmaken försvinner – hoppa över detta såklart om du har hemkokta bönor…
Skala vitlöken och den gula löken och dela i bitar.
Blanda löken och bönorna med övriga ingredienser i en skål och mixa.
Smaka av smeten om det kanske behöver saltas lite extra.
Värm upp en stekpanna med rapsolja eller smör och stek några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.

Blanda ihop filsåsen enkelt:
Riv ner vitlöksklyftan i filen, blanda i persilja och lite salt.

Servera gärna i pitabröd, wrapbröd eller liknande. Bulgur eller ris funkar också bra till.
Lägg lite blandade gröna blad i botten, biffarna, lite paprika, chili, strimlad gurka och toppa med filsåsen. Pressa gärna lite lime över.
Smaklig måltid ?