Asiatiska revben med heta nudlar

Smakrika revben griljerade i ugnen serveras med heta nudlar.

Receptet är beräknat på ca 2 personer

Du behöver:

1 kg revben
200 gram nudlar
2 salladslökar
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
400 gr haricots verts
2 msk rapsolja
salt

Sås:

2 dl japansk soja
1 dl ananasjuice
1 dl honung
1 dl farinsocker
1 dl hoisinsås
1 dl ketchup
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 20 min eller tills såsen tjocknar.

Sätt ugnen på 175°C. Lägg revbenen i en eldfast form och pensla på såsen. Spara såsen som blir över. Griljera mitt i ugnen i ca 30 – 40 min. Vänd dem efter halva tiden. Tjockleken på revbenen påverkar grilltiden, så håll dem under uppsikt.

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Skiva salladslöken, skär vitlöken i tunna skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp oljan i en wokpanna, och lägg ner chili och vitlök, bryn tills de fått fin färg. Tillsätt haricots verts och woka ytterligare någon minut. Smaka av med salt.

Koka upp såsen på nytt och blanda den med de nykokta nudlarna efter smak. Fördela på tallrikar och toppa med haricots verts och salladslöken. Dela revbenen och servera dem tillsammans med nudlarna.