Känner ni igen detta? Man blir riktigt sugen på en viss rätt, men har inte alla ingredienser hemma och vill/orkar inte ge sig iväg till affären! Det var i alla fall så den här rätten kom till. Jag var sugen på cajunkräftor men hade bara räkor hemma… det visade sig bli en riktig höjdarrätt!

Ingredienser till 4 portioner:
  • 1-1/2 kg räkor med skal
  • 250 gram cocktailtomater (gärna långsambakade i ugn)
  • 1-2 citroner
  • ½ kg nypotatis, kokt
  • Ca 2 dl minimajs, i bitar ca 2-3 cm
  • Paprikapulver
  • Chilipulver
  • Chiliflakes
  • Grovmalen svartpeppar
  • salt
  • (vitlök, pressad)
  • Färsk timjan och basilika, hackad
  • olivolja
Dippsås:
  • 1 dl grekisk/turkisk yoghurt
  • ½ dl majonnäs
  • 3-4 salladslök, skivad
  • Chilipulver
  • Jerk krydda
Tillagning:

Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen. Ställ i kylen tills det är dags att servera.

Hetta upp olivolja i en panna och fräs paprika- och chilipulver en liten stund. Tillsätt potatis och minimajs och stek på medelvärme tills det är genomvarmt. I med tomater och räkor, stek en liten stund till de blir varma, tillsätt örtkryddor, (ev. pressad vitlök), chiliflakes och smaka av med salt och peppar.

Servera gärna på en bricka med tidningspapper med några citronklyftor och dippsåsen.